Prehrana

S kvalitetno, zdravo, bio, raznovrstno in kontrolirano hrano želimo varovati zdravje otrok, spodbujati njihovo rast ter prispevati k pridobivanju pozitivnih navad prehranjevanja že v zgodnjem otroštvu. Tako kot odrasle osebe imajo tudi otroci v zgodnjem otroštvu različen odnos do hrane, posebno, če je pripravljena na drugačen, nov način. Zato je še kako potrebno zadovoljiti njihovo energetsko potrebo, da bodo tako že od malega imeli pravilen odnos do hrane.

Prizadevamo si za svež jedilnik, poln domačih in bio izdelkov. Ves čas pečemo tudi domači kruh in domače pecivo. Dvakrat tedensko je na jedilniku tudi BIO kosilo.

Starše prosimo, da upoštevajo pravila o prinašanju hrane v Vrtec (sistem HACCP).

Opozarjamo vas na sistem odjavljanja obroka za otroka. Hrana se naroča za en dan v naprej (tudi iz petka na ponedeljek). Če želite odjaviti obrok za naslednji dan, morate to storiti do 9.00 zjutraj tako, da pokličete v pisarno vrtca ali vzgojitelje v skupino. V nasprotnem primeru bo obrok za vašega otroka naročen, vi pa boste morali kriti stroške le-tega. V kolikor pa vaš otrok zboli oz. pride do nepredvidene situacije je možno še zjutraj med 7.00 in 7.15 odjaviti ali prijaviti obrok za ta isti dan. Prosimo, da se držite tega pravila, ki nam ga je postavilo podjetje Slorest saj v nasprotnem lahko pripelje do slabe volje in nepravičnih situacij do tistih, ki so obroke naročili.

Za informacije se lahko obrnete tudi na kuhinjo vrtca +386 04 512 6001

Tukaj je nekaj fotografij, ki nazorno kažejo s kakšno ljubeznijo vsak dan v kuhinji pripravijo obroke za otroke: