Pogum za vzgojo Človeka

Mednarodni simpozij

V Ljubljani, 11. decembra 2021

ENG
ITA

Z nami bodo

prof. dr. Alberto Zucconi
“Najprej oseba! Najprej odnosi!”

prof. dr. Michele De Beni
“Če bi ti zima dejala, da ima pomlad v srcu … Bi ji verjel?”

izr. prof. dr. Sebastjan Kristovič
“Vzgoja – priprava otroka na življenje”

dr. Maria Teresa Siniscalco
“Socialno-emocionalne veščine in kakovost šole”

p. dr. Silvo Šinkovec
“Globalno državljanstvo”

Slavi Snoj
“Korenine in krila”

Janez Snoj
“Odsevi nenehnega raziskovanja”


Pridužili se nam bodo tudi številni drugi,
ki so tako ali drugače povezani s knjigama ali tematiko simpozija.

Pogum za vzgojo Človeka, ki nas pelje vse do točke, da lahko z gotovostjo upamo v novo skupnost, v nov, zedinjen in bolj bratski svet. Njena največja moč je v tem, da napolni smisel praznine in osamljenosti, ki zaznamuje našo kulturo.

To je vzgoja, ki se ne ustavlja ob delnih rešitvah težav.

Njena vizija je vzgajati človeka – svet, kajti temelj človeškega bitja je odnos, ki je sad medsebojne ljubezni.

Pomembni podatki

Simpozij se bo odvijal v dvorani Matije Tomca
v Zavodu sv. Stanislava
Štula 23, 1000 Ljubljana.

Začetek programa v soboto 11. 12. 2021
ob 9.00, predviden konec okrog 14.00.

Na simpozij se je potrebno prijaviti.

Morebitne spremembe bomo sproti objavljali
na spletni strani. Prosimo, da jo obiščete
pred samim dogodkom.

Dogodek bo prenašan tudi po spletu
s simultanim prevodom v več jezikov.

Častni gostje

Predsednik Državnega sveta Republike Slovenije

g. Alojz Kovšca

Predsednica odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino v Državnem zboru RS

ga. Iva Dimic

Predsednik komisije za šolstvo pri Slovenski škofovski komisiji

Msgr. dr. Franc Šuštar

Žena g. Jožeta Trontlja, soustanoviteljica IEV

ga. Tatjana Trontelj

Predavatelji

prof. dr. Alberto Zucconi

prof. dr. Alberto Zucconi

Psiholog, psihoterapevt, vzgojitelj in raziskovalec, predsednik Person-Centred Approach Institute (Inštituta, osredotočenega na osebo) v Italiji, ki ga je ustanovil skupaj s Carlom Rogersom; generalni tajnik “World University Consortium”, ZDA; predsednik Upravnega odbora “World Academy of Art and Science” (Svetovna akademija znanosti in umetnosti), ZDA.

prof. dr. Michele De Beni

prof. dr. Michele De Beni

Pedagog in psihoterapevt; profesor za načrtovanje in vrednotenje vzgoje in izobraževanja na Univerzitetnem inštitutu Sophia (Loppiano, Firence, Italija); koordinator raziskav v mednarodnem projektu Co.RT (Cognitive Research Trust) za Italijo, ki ga je vodil Edward de Bono; je član Centra za medkulturne študije Univerze v Veroni ter tudi strokovni vodja naše raziskave.

Izr. prof. dr. Sebastjan Kristovič

Izr. prof. dr. Sebastjan Kristovič

Raziskovalec in strokovnjak iz področja logoterapije/eksistencialne analize, duševnega zdravja in vzgoje. Je direktor Mednarodnega inštituta za psihoterapijo in uporabno psihologijo, v okviru katerega deluje Svetovalno-terapevtski center za družine, pare in posameznike. Je profesor na fakulteti Alma Mater Europaea – ECM, kjer je tudi prorektor za študijski proces. Trenutno vodi obsežni triletni projekt iz področja vzgoje, izobraževanja in duševnega zdravja, Agencije za raziskovanje in razvoj RS (ARRS): Holističen vzgojno-izobraževalni proces in krepitev duševnega zdravja.

dr. Maria Teresa Siniscalco

dr. Maria Teresa Siniscalco

Maria Teresa Siniscalco kot strokovnjakinja sodeluje z INVALSI (Nacionalnim inštitutom za evalvacijo italijanskega šolskega sistema), kjer se ukvarja z razumevanjem pisanega v nacionalnih raziskavah, pred tem pa je bila nacionalna vodja projekta raziskave PISA 2003. Doktorirala je iz raziskovalnih ved o izobraževanju na Univerzi v Rimu in je koordinatorka mednarodne komisije EdU-EducationforUnity.

p. dr. Silvo Šinkovec

p. dr. Silvo Šinkovec

Defektolog, filozof, teolog, psiholog in pedagog; v sebi združuje interdisciplinarni pogled na človeka. Je član Gibanja svetovni etos Slovenija in sodelavec zavoda za brezplačno oskrbo umirajočih Ljubhospic. Je duhovni asistent Društva katoliških pedagogov Slovenije in je sodeloval pri nastajanju Etičnega kodeksa njegovih članov. Od leta 1999 je urednik revije Vzgoja in od 2011 direktor Inštituta Franca Pedička. Leta 2005 je prejel Slomškovo priznanje in priznanje Andragoškega centra Slovenije.

Slavi Snoj

Slavi Snoj

Vzgojiteljica, soustanoviteljica ter prva direktorica vrtca “Fantasy” v Beogradu (Srbija) v osemdesetih letih prejšnjega stoletja; nato od leta 2004 pedagoška soustanoviteljica in vodja vrtca “Sončni žarek” v Škofji Loki (Slovenija); avtorica zbirke knjig “Kakor sončni žarek”.

ZBIRKA KNJIG

“Kakor Sončni žarek”

Predstavitev metode, raziskava in didaktika

Na simpoziju bosta predstavljeni prvi dve knjigi iz zbirke Kakor sončni žarek. V prvi, “Korenine in krila”, je opisana družbeno-kulturna resničnost, v kateri se je rodil in razvijal vzgojni pristop Vrtca Sončni žarek ter osebna in strokovna pot, ki jo je vrtec prehodil skupaj s Slavi Snoj, prvo vodjo vrtca. V njej je izkušnje in opisano pot ovrednotilo 10 članov strokovne komisije iz področja vzgoje in izobraževanja, psihologije in sociologije.

V drugi knjigi, “Odsevi nenehnega raziskovanja”, so zbrani izsledki kvantitativno-kvalitativne raziskave, na otrocih, njihovih starših in zaposlenih v Vrtcu Sončni žarek. Analizirali so jo strokovnjaki iz Slovenije, Italije in Čila. Raziskava je iskala skupne temelje vzgojnega pristopa in njihov odsev v življenju otrok, njihovih družin in zaposlenih v vrtcu.

*Tretja knjiga, ki bo izšla kasneje, bo predstavila didaktiko.

Ta “odnosni pogled”, ki izraža hrepenenje po dobrem življenju zase in za druge, je nepogrešljiv predpogoj za vsak vzgojni projekt.

Slavi Snoj

LIVE STREAM

KLIK NA ZOOM IKONO –>

Simpozij bo prenašan v živo na tej spletni strani. Simultano bo prevajan v več jezikov. Vabljeni k spremljanju!

The symposium will be broadcast live on this website. It will be translated into several languages simultaneously. You are invited to follow!

Il simposio sarà trasmesso in diretta su questo sito. Sarà tradotto in più lingue contemporaneamente. Sei invitato a seguirci!

Simpozijum će se direktno prenositi na ovom sajtu. Biće prevođen na nekoliko jezika. Pozivamo vas da ga pratite uživo!

PRENOS SE ZAČNE ČEZ:

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Pogosta vprašanja (FAQ)

Ali je za simpozij potrebno izpolnjevati pogoj PCT?

Da. Za prisotnost v živo je potrebno izpolnjevati pogoj PCT. Lahko je v elektronski ali pisni obliki. Negativni test je lahko star največ 48ur. 

Ali bo omogočen prenos v živo?

Da. Prenos simpozija bo v živo na tej spletni strani. 

Ali je omejeno število oseb v dvorani?

Da. Število oseb, ki bodo lahko v živo prisotni na simpoziju, se spreminja glede na ukrepe Vlade RS in NIJZ. Zato so potrebne prijave na simpozij.

Kako je s parkiriščem?

Ob dvorani je veliko parkirišče, ki je brezplačno na voljo vsem udeležencem simpozija. Od dvorane je oddaljeno nekaj deset metrov. 

Ali bo možno dobiti prispevke predavateljev?

Vsi predavatelji bodo pozvani, da objavijo svoje prispevke na tej spletni strani. Prav tako bo kmalu po simpoziju na voljo tudi video posnetek simpozija. Objavljen bo prav tako na tej spletni strani.

Ali je za simpozij predvidena kotizacija?

Ne. Simpozij je brez kotizacije. Vstop je prost. V kolikor želite pomagati organizatorjem pri stroških organizacije, se lahko obrnete na vrtec.soncnizarek@gmail.com

Pišite nam

Za več infoarmacij nam pišite

+386 40 512 6000

Stara Loka 67, 4220 Škofja Loka

vrtec.soncnizarek@gmail.com